3 recomandari de feluri de paste de la Cookera

17 Jun. 2020
paste cluj
Cand vorbim despre bucataria italiana, este imposibil sa nu vorbim de paste. O mancare de baza pentru multi, acestea se bucura de popularitate in intreaga lume. Conform unui studiu international realizat pe baza raspunsurilor a 25.000 de oameni din 24 de tari, pizza si pastele sunt printre cele mai populare preparate din lume.
 
Desi pot fi clasificate atat dupa lungime, cat si dupa modul de productie sau tipul de faina care sta la baza realizarii lor, una dintre cele mai cunoscute clasificari este cea in functie de forma. Astfel, putem vorbi de paste tubulare (penne, bucatini), linii (spaghetti), benzi late (tagliatelle, fetucine), foi (lasagna), umplute (tortellini, ravioli) sau cu diverse forme (fusilli, farfalle), acestea fiind doar câteva din diversele tipuri existente.
 
La Cookera, gama de feluri de paste propuse de chefi este extrem de variata. Astfel, poti plasa o comanda de paste in Cluj pentru ca in mod sigur vei gasi un preparat care sa fie pe gustul tau.

Tagliatelletagliatellele de casa cu ricotta si spanac

Tagliatelle se potrivesc perfect cu sosuri cremoase consistente, fiind baza unei multitudini de retete ale bucatariei italiene. Daca te gandesti sa comanzi un preparat bogat nutritional, poti opta pentru tagliatelle de casa cu somon. Somonul de buna calitate, mararul proaspat si smantana dulce fac din acest preparat unul ideal pentru masa de pranz.
 
Un preparat nutritiv si satios sunt si tagliatellele de casa cu ricotta si spanac. Acestea au o aroma autentica, iar ricotta cremoasa si spanacul bogat in vitamine vin in completarea unui fel de paste gustos.

Penne

Penne sunt o alegere potrivita pentru a fi servite cu sosuri destul de groase, mai ales ca forma lor tine bine sosul. Pennele rigate cu ciuperci si pancetta constituie unul din preparatele hranitoare de la Cookera. Fasiile de ciuperci si pancetta, la care se adauga sosul cremos si frunzele de patrunjel proaspat fac din acest fel unul perfect pentru un pranz la birou sau acasa.
 
Daca preferi preparatele cu gust picant, poti incerca penne cu ton si ardei iute. Pastele cu ton sunt specifice regiunii Lazio si in special Romei, iar combinatia cu ardei iute, spanac si usturoi le transforma intr-un preparat veritabil italienesc.

tortellini cu dovleac Tortellini

Originare din Bologna, tortellini sunt un tip de paste cu umplutura la mijloc. Pentru un rasfat al papilelor gustative, poti incerca tortellini cu prosciutto crudo. Preparatul contine si rosii cherry, rucola si parmezan, ceea ce il tranforma intr-o alegere potrivita pentru o masa de pranz sanatoasa.
 
Daca esti lacto-vegetarian, o portie de tortellini cu dovleac reprezinta o optiune ideala! Cremozitatea dovleacului se completeaza perfect cu gustul smantanii si savoarea semintelor de dovleac.