Cu totii avem cel putin un desert care sa ne duca cu gandul la copilarie. Un gust pe care atunci cand il simțim, zeci de amintiri ne vin in minte. Acel ceva dulce pe care parca numai mamele si bunicile stiu sa il faca asa bun.
Daca ti-am trezit nostalgii cu miros si gust de copilarie, avem o veste buna. Printre preparatele Cookera se numara si cateva deserturi pe care cu siguranta le-ai mancat cel putin o data atunci cand erai mic. Fie ca chefii nostri au pastrat retetele clasice, fie ca au ales sa le reinterpreteze pentru un plus de savoare, gustul a ramas la fel de bun.
Pe cat de simplu, pe atat de gustos, salamul cu biscuiti e un desert pe de-abia asteptam sa il savuram in copilarie. Si parca niciodata nu aveam rabdare sa asteptam sa stea peste noapte la frigider.
In reteta propusa de chefii nostri am pastrat majoritatea ingredientelor clasice, de la ciocolata neagra, cacao, biscuiti, lapte, unt, zahar, pana la esenta de rom. La final am presarat fistic pentru a adauga un plus de gust.
Ciocolata de casa ne aminteste multora dintre noi de copilarie. Cu o textura usor moale si un gust intens, e putin probabil sa nu iti fie pe plac.
In varianta propusa de noi, am pastrat ingredientele clasice si am adaugat alune pentru un rezultat final mai gustos si texturat. Sigur te vei intoarce pentru cateva minute in copilarie gustand-o!
Usor, fraged si delicios, eclerul e un desert pe care cu certitudine l-ai savurat cu placere in copilarie. Daca nu ti-l pregatea mama sau bunica, la cofetarii in mod sigur l-ai incercat. Combinatia dintre crema fina si cojile usor rumenite in exterior il transforma intr-un desert cu un gust deosebit.
La Cookera il pregatim in varianta cu crema de vanilie, peste care adaugam frisca si ciocolata neagra. Gustul e unul savuros, trebuie sa ne crezi pe cuvant. Sau poti sa comanzi desertul cand se afla in meniul zilnic si sa te convingi.
Prajitura cu malai si iaurt, cunoscuta si ca malai dulce, este o alta prajitura a copilariei pe care merita sa ti-o reamintesti. Desi are la baza o reteta simpla, rezultatul final e unul cu adevarat savuros.
Pentru ca am vrut sa aducem un touch propriu retetei, in varianta noastra servim acest desert alaturi de o crema de vanilie cu portocale, care cu siguranta va fi pe placul tau.
Nu puteam sa incheiem aceasta lista a deserturilor copilariei fara clasicii gomboti cu prune. Desi denumirea este preponderent folosita in Ardeal si in Banat, preparatul se pregateste si in alte regiuni ale tari, sub denumirea de galuste cu prune.
Noi ne-am dorit sa dam o nota mai deosebita preparatului si tocmai de aceea servim desertul alaturi de un sos de smantana si merisoare. Indiferent ca il vei savura la birou sau acasa, suntem siguri ca iti va incanta papilele gustative si te va duce cu gandul la copilarie.